Over ons - Vakantiehuisjes Marsherne
Recreëren aan open vis en vaarwater

Over ons

Even voorstellen……

Wij:

Hindrik Ype deVries ,Gre de Boer en onze 4 kinderen, wonen aan de Marsherne 8 te Poppenwier. We wonen in de Menniste pastory uit 1872 bij de brug en de  dorpshaven.

Poppenwier is een pittoresk terpdorpje in de Lege Geaën. Een aaneenschakeling van kleine dorpjes en ligt in het hart van Fryslân, nu nog in de gemeente Boarnsterhim.

Water en land bepalen de omgeving. De A32 ligt op geringe afstand van Poppenwier waardoor Heerenveen, Leeuwarden en Drachten snel te bereiken zijn.
Sneek en Grou zijn op fietsafstand te bereiken.

(Sneek 12 km, Heerenveen 20 km., Leeuwarden 19 km, Franeker 15 km, Grou 7 km)

Marsherne (=hoek van het meer) is de naam die verwijst naar de plek van vroeger, deze grensde aan het meer. Ons kleinschalig recreatie plan hebben we gerealiseerd aan een open vaarroute;: via de Sneeker Oudvaart naar Sneek, via de Bangavaart naar Terhorne (Tersoalstersluis), of via de Dilleslûs en de swette naar Leeuwarden. Binnen een uur kun je met je bootje op het Sneekermeer zitten.

De huisjes staan op een unieke plek tegenover het dorpshaventje van Poppenwier. Daar is altijd wel een plek voor passanten om hun bootje aan te meren en rond te snuffelen door de steegjes en paadjes van Poppenwier.

Ook kunt u een hapje of een drankje nuttigen in het naastgelegen dorpshuis / eetcafé  ”de Trilker”

(www.detrilker.nl)

Op de plek waar enkele jaren geleden nog een vervallen schiphuis en een grote blikken loods stond, hebben we een recreatiewoning en twee blokhutten gebouwd. De recreatiewoning staat mooi op de hoek van het erf, met rondom uitzicht over de landerijen, en als baken van het plan.
De blokhutjes, iets bescheidener, met uitzicht over de haven, zijn ook van alle gemakken voorzien. De nieuw gebouwde accommodatie heeft  een duurzame authentieke sfeer die past bij het dorp en de omgeving. Sinds kort gebruiken we de rechterhelft van de oude pastory als Bed en Breakfast woning. In deze sfeervol ingerichte woning kunt u gebruik maken van ons B&B ontbijt-service.

Op het terrein kunt u uw auto parkeren. De kavels worden onderling afgeschermd door beukenhagen.
We hebben de  bestaande bomen zoveel mogelijk kunnen behouden zodat het al  een mooi begroeid geheel is.

Verder is er gelegenheid voor aanleg van een eigen  boot voor de huisjes of bv. in het haventje.Er zijn gratis kano’s en roeibootjes te gebruiken. Wilt u een groter tochtje gaan varen, dan kunt u hier een bootje huren.
Op het terrein is er gemeenschappelijke zitje met een picknickbank. Kom en proef de sfeer…

Tot ziens / Oan’t sjen  aan de Marsherne!!